AxionContinu. Optimisten in de zorg
Fietsen langs memory lane

Innovator : Guus Hegedus

Heerlijk een stuk fietsen, terwijl op een groot scherm een bonte verzameling personages één voor één voorbij komt wandelen. Dat is in een notendop het interactieve kunstproject Buiten komt voorbij, te bewonderen op locatie De Bijnkershoek.
Wie eenmaal begint te fietsen, heeft de neiging om dit te blijven doen. “Bewoners raken in gesprek over wat ze zien. Vooral bij dementerende ouderen helpt de installatie om zowel fysiek als mentaal in beweging te komen. Dat heeft een zeer positief effect op hun gevoel van welbevinden. Voor bewoners die zelf niet meer kunnen fietsen, is er een gezellige zithoek, zodat ze toch kunnen meepraten en meegenieten”. Al in het eerste half jaar werd er gemiddeld 36,5 uur per maand gefietst, oftewel 69 minuten per dag.

Vacatures

Allemaal hebben we plannen en dromen. Grote en kleine. Sommige heel persoonlijk, andere juist heel praktisch of strategisch van aard. Plannen om de zorg iedere keer weer net een tikkeltje beter te maken. En daar hebben we verpleegkundigen zoals jij voor nodig! Kom jij je eigen plan bij ons waarmaken? Bekijk dan onze top vacatures of klik hier om meteen al je mogelijkheden te zien!

Wijkverpleegkundige - Lekstreek - 24 - 32 uur

Opererend vanuit woonzorgcentrum Mariënstein en De Schutse helpt ons team ouderen die nog thuis wonen met interieurverzorging…

Meer informatie Klik hier

Verpleegkundige Niv 4 - De Parkgraaf - Revalidatie

Grenzend aan het mooie park Transwijk in Utrecht ligt De Parkgraaf, het nieuwe centrum voor revalidatie en herstel.In De…

Meer informatie Klik hier

Verpleegkundige Niv 4 of 5 - Zorghotel De Wartburg

Zorghotel De Wartburg biedt een unieke combinatie van professionele zorg in een hotelomgeving op viersterrenniveau! De…

Meer informatie Klik hier

Verpleegkundige met ambitie voor de opleiding HBO-V

Wij zijn op zoek naar ambitieuze Verpleegkundigen die zich willen ontwikkelen tot HBO-Verpleegkundige in onze interne…

Meer informatie Klik hier

Direct solliciteren